Ondernemers meer tijd voor aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten

Ondernemers krijgen 2 weken langer om de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het 4e kwartaal van 2021 aan te vragen. Het loket sluit op 11 februari 2022 om 17.00 uur. Aanleiding voor deze langere openstelling is de goedkeuring van de Europese Commissie voor de eenmalige verlaging van de omzetverliesdrempel van 30% naar 20%. Deze aanpassing van de TVL is op 26 januari 2022 gepubliceerd in de Staatscourant.

Ondernemers meer tijd voor aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten

Het bedrag van de subsidie is afhankelijk van het omzetverlies van de ondernemer en het percentage vaste lasten dat hoort bij zijn branche. Ondernemers die nog niet eerder TVL aanvroegen, of eerder niet in aanmerking kwamen, mogen de subsidie ook aanvragen.

Voor het 4e kwartaal van 2021 heeft het kabinet de omzetverliesdrempel eenmalig verlaagd van 30% naar 20%. Om in aanmerking te komen voor TVL Q4 2021 moet een onderneming minimaal 20% omzetverlies hebben, in vergelijking met de referentieperiode. Hiervoor mag een ondernemer kiezen tussen het 4e kwartaal van 2019 of het 1e kwartaal van 2020.

> Lees ook: TVL Q4 en NOW 5 uitgebreid door lockdown met kerst

Twee weken extra om TVL-subsidie aan te vragen

Vanwege de onzekerheid over de nieuwe virusvariant kondigde het kabinet zaterdag 18 december 2021 een lockdown aan. Deze lockdown ging zondag 19 december 2021 direct in. Ondernemers hadden door de korte tijd tussen de aankondiging en de invoering van de lockdown weinig kans om hun bedrijfsvoering tijdig aan te passen. Daarom verruimde het kabinet op 21 december 2021 het economisch steunpakket voor het 4e kwartaal van 2021 om werkenden en ondernemers extra ondersteuning te bieden. Ondernemers krijgen nu 2 weken extra om de TVL-subsidie aan te vragen. Op deze manier staat de regeling 8 weken open, zoals ook bij vorige openstellingen het geval was.

Lees ook: NOW-5 aanvragen: zo doet u dat

Waar kunnen ondernemers en werkenden terecht?

Voor meer informatie over de TVL: kijk op RVO.nl. Bij vragen over het steun- en herstelpakket corona kunnen bedrijven en werkenden kijken op rijksoverheid.nl/steunpakket. Ondernemers kunnen voor meer vragen ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel: kvk.nl/corona. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel dan het adviesteam via 0800–2117.

Vanaf 1 september 2023 weer RVU-subsidie om te stoppen met werken

Vanaf 1 september 2023 weer RVU-subsidie om te stoppen met werken

MDIEU is opgesteld om regelingen voor vervroegde uittreding (RVU) te financieren. Vanaf 1 september 2023 kan deze subsidie weer aangevraagd worden.

Meer mensen komen in aanmerking voor Banenafspraak

Meer mensen komen in aanmerking voor Banenafspraak

Mensen in de WIA, Wajong of met een werkloosheidsuitkering komen in aanmerking voor de Banenafspraak. Werkgevers kunnen bij het aannemen van deze mensen hierdoor subsidie en ondersteuning aanvragen.

Dit moet je weten over het lage inkomensvoordeel

Dit moet je weten over het lage inkomensvoordeel

Het lage inkomensvoordeel is een subsidie om mensen met een laag salaris in dienst te houden. In deze praktijkgids lees je meer over het lage inkomensvoordeel.

Overheid stimuleert innovatie: de subsidies en fiscale regelingen

Overheid stimuleert innovatie: de subsidies en fiscale regelingen

De overheid stimuleert vernieuwing in het midden- en kleinbedrijf. De subsidies en fiscale regelingen op een rij.

Vaststellingsloket NOW5 open tot en met 2 juni 2023

Vaststellingsloket NOW5 open tot en met 2 juni 2023

Het vaststellingsloket voor de NOW5 blijft langer open, namelijk tot en met 2 juni 2023. Dit heeft minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid besloten. Hiermee is de uiterlijke indieningsdatum voor een vaststellingsaanvraag gelijkgetrokken met de NOW6.

UWV vordert 1,4 miljard euro aan coronasteun voor lonen terug

UWV vordert 1,4 miljard euro aan coronasteun voor lonen terug

Tienduizenden werkgevers die tussen juni en eind september 2020 loonsteun ontvingen van de overheid wegens de coronacrisis moeten geld terugbetalen. Het gaat tot nu toe om 39.000 bedrijven van wie de uitkeringsinstantie in totaal 1,4 miljard euro terugvordert.

Leidraad voor de socialeverzekeringspositie van telewerkers

Leidraad voor de socialeverzekeringspositie van telewerkers

De coronaregels voor sociale verzekeringen zijn met ingang van volgend jaar niet meer van toepassing. Grensarbeiders die na 1 januari 2023 substantieel in hun thuisland werken, zijn dan in hun thuisland sociaal verzekerd. Dat zal echter niet het einde van telewerken of 'remote work' betekenen. De Administratieve Commissie voor de coördinatie van socialezekerheidsstelsels heeft onlangs haar visie op socialeverzekeringsaspecten van telewerken gepubliceerd.

Minuren tijdens de coronaperiode

Minuren tijdens de coronaperiode

Mag een werkgever minder werken vanwege coronamaatregelen later als minuren verrekenen? In dit artikel wordt een recente uitspraak van de Rechtbank Gelderland over dit vraagstuk onder de loep genomen.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.