- het aangiftetijdvak
- de uiterste aangifte- en betaaldatum per tijdvak
- het betalingskenmerk per tijdvak
De Belastingdienst verstuurt binnenkort de 'Aangiftebrief Loonheffingen 2022' naar werkgevers. Deze brief is belangrijk voor zowel de werkgever als voor anderen die met de loonadministratie werken. De verwachte bezorgdatum is 12 november 2021.
Stan Rethans is voorzitter van de Kennisgroep cao van de Belastingdienst. Geregeld vertelt hij over wat hij tegenkomt in zijn vakgebied. Deze keer over het laadpalendoolhof. Rethans schrijft zijn columns op persoonlijke titel.
Als een werknemer een product uit het eigen bedrijf wil kopen, gelden er regels voor de korting. Wat is gericht vrijgesteld en wat niet?
De Belastingdienst heeft meer duidelijkheid gegeven over de vergoeding van laadkosten voor een auto van de zaak.
Op 26 november spreekt Jan-Bertram Rietveld op het Salaris Kennisfestival. Dan gaat hij vooral in op de kwestie zzp'er-werknemer. Onlangs vertelde hij - samen met collega Rianne van Halem - over zijn gedachten bij het Belastingplan 2025. Voor het geval je hun inzichten hebt gemist publiceren we het complete artikel nogmaals voor je.
Een werknemer is 12,5 jaar in dienst. Ze krijgt een jubileumuitkering en een bos bloemen. Als werkgever wil je dit graag onbelast geven. (Hoe) doe je dat?
Werknemers iets eerder laten beginnen en langer laten blijven, onbetaald. Het zorgt voor veel discussie. De belangrijkste rechterlijke uitspraken én handvatten voor de salarisadministrateur.
Een zogeheten Kennisgroep van de Belastingdienst heeft 2 nieuwe standpunten ingenomen over de 30%-regeling. Welke standpunten zijn dit?
Soms moet je het anoniementarief toepassen voor een werknemer. Wanneer is dat het geval? En hoe verwerk je dit in de aangifte loonheffingen? De Belastingdienst geeft in een handreiking antwoorden.
Een uitzendkracht wil aanspraak maken op bonussen en een prestatievergoeding. Gewone werknemers in gelijke of gelijkwaardige functies krijgen die tenslotte ook. Wat zegt de Hoge Raad?
Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Van Hijum heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de indexatie van het minimumuurloon. Op 1 januari 2025 wordt het minimumuurloon € 14,06.
Aan de hand van de meest vergelijkbare dienstbetrekking, de meestverdienende werknemer of de wettelijke ondergrens. Hoe stel je het gebruikelijk loon in 2024 vast?
In deze column gaat Jos Kok van de Belastingdienst in op de loonaangifteketen.