Detacheerders zien omzet met 6 procent dalen
De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) ziet de omzet als gevolg van de coronacrisis in het tweede kwartaal met 6% dalen ten opzichte van een kwartaal eerder.
De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) ziet de omzet als gevolg van de coronacrisis in het tweede kwartaal met 6% dalen ten opzichte van een kwartaal eerder.
De curator ontslaat alle werknemers van het failliete horecabedrijf Mise en place. Maar een van die werknemers is al langer, via detachering binnen het concern, werkzaam bij een niet-failliet onderdeel van het concern. Hij is van mening dat de curator hem daarom niet kan ontslaan. Hij is immers niet in dienst bij het failliete onderdeel. De rechter moet oordelen.
Met een A1-verklaring kunnen werknemers aantonen in welk land zij sociaal verzekerd zijn. Normaal gesproken wordt de aanvraag gedaan door de werkgever, maar werknemers kunnen ook zelf een A1-verklaring aanvragen bij het aangewezen orgaan. De SVB geeft Nederlandse A1-verklaringen af en ontvangt buitenlandse A1-verklaringen van zusterorganen. Een A1-verklaring is een bewijsmiddel, maar geen vereiste voor het verzekerd bliljven onder een buitenlands sociaal verzekeringsstelsel.
De kosten voor de inhuur van externe medewerkers - met name gedetacheerden - bij ING in Nederland moet tijdelijk met 20 procent omlaag. De ingreep is nodig om de bank door de coronacrisis te loodsen.
Detacheert u als buitenlandse werkgever tijdelijk werknemers of uitzendkrachten naar Nederland? Of vertrekt u met uw werknemers naar Nederland voor een tijdelijke opdracht? Dan bent u verplicht om uw komst en die van uw werknemers, ofwel uw posted workers, vooraf te registreren.
<p>Om oneigenlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden bij grensoverschrijdende detachering te voorkomen is er een nieuwe beleidsregel aangekondigd. De regel werd deze maand in de <a href="https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2020-8613.html#d17e650">Staatscourant</a> gepubliceerd en wordt per 1 maart 2020 van kracht. Daarmee valt de beleidsregel dus samen met de datum van de inwerkingstreding van artikel 8 van de anti-witwaswet.</p>
Werknemers uit andere EU-lidstaten die voor hun buitenlandse werkgever tijdelijk in Nederland komen werken voor een tijdelijke klus krijgen straks recht op aanvullende arbeidsvoorwaarden. Het belangrijkste uitgangspunt is gelijke beloning voor gelijk werk op dezelfde plaats. Dit is het gevolg van de implementatiewet herziene detacheringsrichtlijn die minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag naar de Tweede Kamer stuurt.
<p>Het Europees Parlement stemt in met nieuwe regels voor tijdelijke werknemers uit een ander EU-land. Die krijgen het recht op hetzelfde loon bij gelijk werk als de collega's in het gastland.<span data-ccp-props="{"201341983":0,"335559739":160,"335559740":259}"> </span></p>
<p>Met een A1-verklaring kan de werknemer, als hij tijdelijk buiten zijn eigen land werkt, aantonen dat hij toch in zijn eigen land sociaal verzekerd is. Alle landen van de Europese Unie gebruiken dit formulier. Wat zijn de knelpunten bij de regels rond de A1-verklaring en welke oplossingen zijn hiervoor? <span data-ccp-props="{"201341983":0,"335559739":160,"335559740":259}"> </span></p>
Gelijk werk moet gelijk worden beloond. Er komt een aanpassing van de regels voor het detacheren van werknemers binnen de Europese Unie, waardoor zij betere arbeidsvoorwaarden krijgen. Ook ontstaat er zo een eerlijker speelveld voor ondernemers.