Werknemer koopt een huis: rol van de werkgever

Werknemer koopt een huis: rol van de werkgever

Als uw werknemer een huis wil kopen, wordt de werkgever gevraagd om een werkgeversverklaring. In die verklaring legt u de hypotheekverstrekker uit wat voor dienstverband de werknemer heeft, wat uw intenties met de werknemer zijn en wat het loon is. Maar wat zijn uw plichten? En heeft de werknemer ook recht op de werkgeversverklaring? SalarisNet zocht het uit.

12 procent werkgevers krijgt verlenging loondoorbetalingsverplichting

12 procent werkgevers krijgt verlenging loondoorbetalingsverplichting

Het ministerie van SZW gaf in 2019 opdracht om onderzoek te doen naar het 'derde ziektejaar' van werknemers. Over wat er na het opleggen van de verlenging na de toets van het re-integratieverslag gebeurt, was weinig bekend. Uit de onderzoeksrapporten van het UWV en bureau Panteia ontstaat het beeld dat verlenging van de loondoorbetalingsverplichting niet altijd het gewenste effect heeft. : welke re-integratieinspanningen doen werkgevers en werknemers in de verlengingsperiode en wat bereiken ze hiermee? Om meer zicht te krijgen op wat er in dit 'derde ziektejaar' gebeurt, heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) najaar 2019 opdracht gegeven tot twee onderzoeken: een kwantitatief onderzoek door UWV op basis van administratieve gegevens en een kwalitatief onderzoek door Panteia bestaande uit een dossieronderzoek, focusgroepen met vertegenwoordigers van betrokken organisaties en interviews met werkgevers en werknemers die met een verlenging van de loondoorbetaling te maken hadden.

Brexit voor werkgevers, what to do?

Brexit voor werkgevers, what to do?

Er wonen op dit moment ongeveer 45.000 mensen met de Britse nationaliteit in Nederland. De helft van die Britten in Nederland werkt ook in Nederland. Als Europees burger mochten zij zonder belemmering wonen en werken in Nederland. Tijdens de overgangsperiode kon dat ook nog, maar na de brexit hebben zij een nieuwe verblijfsvergunning nodig. Wat moet u nu en later doen als u burgers van het Verenigd Koninkrijk in dienst heeft of wilt nemen? En hoe zit het met Nederlanders in Groot-Brittannië?

Steeds meer bedrijven vragen loonoffer door corona

Steeds meer bedrijven vragen loonoffer door corona

'Bedrijven zoeken de grenzen op' kopte het FD. Steeds meer bedrijven in Nederland vragen hun werknemers om een loonoffer. Aon vroeg de werknemers om 20 procent bruto loon in te leveren, Korn Ferry vroeg om 15 procent en Tronox wilde de in de cao afgesproken bonussen niet uitkeren. Maar voorlopig weten de bonden er steeds een stokje voor te steken.

Werkgevers negatief over WAB

Werkgevers negatief over WAB

<p>Afgelopen dinsdag is het <a href="https://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2019/09/24/ontvangst-teksten-ww-premie-wab-en-ontslagrecht">rapport</a> over de ontvangst van de WAB, de nieuwe WW-premie en de komst van de i-grond gepubliceerd. Conclusie: werkgevers zijn grotendeels negatief over de WAB, begrijpen de teksten onvoldoende en zien de meerwaarde nauwelijks in. De ingreep wordt als te rigoureus ervaren. </p>

Werkgeversorganisaties reageren op troonrede

Werkgeversorganisaties reageren op troonrede

Het kabinet moet werk maken van een aanpak van de stikstofproblematiek. Dat zeggen de werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland op Prinsjesdag. De koepelorganisaties pleiten verder voor fikse investeringen in onder meer woningen en infrastructuur.