Voorbeeld vaststellingsovereenkomst
Je wilt de arbeidsovereenkomst van een werknemer met wederzijds goedvinden beëindigen. Gebruik daarbij een vaststellingsovereenkomst. VMN Media maakte een model vaststellingsovereenkomst voor je.
Je wilt de arbeidsovereenkomst van een werknemer met wederzijds goedvinden beëindigen. Gebruik daarbij een vaststellingsovereenkomst. VMN Media maakte een model vaststellingsovereenkomst voor je.
Na 9 jaar vaste dienst gaat een mondhygiëniste akkoord met de vaststellingsovereenkomst van haar werkgever. Tijdens de onderhandelingen wordt ze zzp'er. Heeft zij recht op de ontslagvergoeding?
Een vaststellingsovereenkomst wordt opgesteld wanneer werknemer en werkgever samen besluiten de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Een overzicht van veelgestelde vragen over dit onderwerp.
Als werkgever en werknemer de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden beëindigen, is een beëindigingsovereenkomst vereist. We hebben de verschillende onderdelen van de overeenkomst voor je op een rijtje gezet.
Het verzwijgen van de werksituatie bij het ondertekenen van de vaststellingsovereenkomst heeft gevolgen: de rechter legt de werknemer een boete van € 25.000 op.
Een vaststellingsovereenkomst wordt opgesteld bij ontslag met wederzijds goedvinden. Hoe gaat de salarisadministrateur daarmee om? Alles over deze beëindigingsovereenkomst.
Als een werkgever de arbeidsovereenkomst van een werknemer wil beëindigen, dan kan hij - als voldaan wordt aan alle vereisten voor een ontslag - de ontslagroute via UWV of kantonrechter bewandelen. In de praktijk wordt regelmatig met de werknemer overlegd of beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden mogelijk is. In dit artikel lees je daar meer over.
Finale kwijting, de naam zegt het al. Wat werkgever en werknemer hierin afspreken, is het eindstation van de arbeidsovereenkomst. Toch probeert een werknemer voor de rechter alsnog een nabetaling te bewerkstelligen voor werk dat hij eerder onbetaald verrichtte. Heeft hij een poot om op te staan?
De afwikkeling van een dienstverband heeft vaak behoorlijk wat voeten in de aarde. Meestal is de insteek van de werkgever dan om als het even kan zo snel mogelijk tot een vaststellingsovereenkomst te komen, zodat het afscheid vlot en zonder lastige procedures geregeld wordt. Zoals uit een recente uitspraak blijkt, kan het echter ook weleens té vlot gaan voor een werkgever.
Wil je de arbeidsovereenkomst met je werknemer beëindigen zonder tussenkomst van een rechter of het UWV? Dan kun je een vaststellingsovereenkomst (VSO) aanbieden. Maar let op! Er kan heel veel mis gaan! We zetten de meest gemaakte fouten op een rij.