7 vragen over de thuiswerkvergoeding in 2025
Werkgevers kunnen gebruikmaken van een gerichte vrijstelling voor de kosten die werknemers maken tijdens het thuiswerken. Zo zit het in 2025.
Werkgevers kunnen gebruikmaken van een gerichte vrijstelling voor de kosten die werknemers maken tijdens het thuiswerken. Zo zit het in 2025.
Nederlandse werkgevers verstrekken op grote schaal vergoedingen voor woon-werkverkeer. Dat blijkt uit onderzoek van Werkgeversvereniging AWVN.
Op basis van nieuwe CBS-cijfers blijken Nederlanders meer thuis te werken dan andere Europeanen. Salarisadministrateurs zullen dat merken aan de thuiswerkvergoeding. Hoewel, het aantal thuiswerkende Nederlanders daalt juist licht. In dit artikel leggen we uit hoe dat precies zit.
Vanaf 2022 mag je aan werknemers een onbelaste vergoeding geven voor thuiswerkkosten. In 2024 geldt een gerichte vrijstelling van € 2,35 per thuisgewerkte dag.
Hybride werken is de nieuwe norm. Dit zijn de fiscale implicaties van vergoedingen voor hybride werkgerelateerde kosten binnen de werkkostenregeling (WKR).
Werknemers maken thuis kosten voor hun internetverbinding die ze voor hun werk gebruiken. Werkgevers kunnen deze kosten makkelijk vergoeden. Zo zit dat.
Werknemers krijgen meer zeggenschap bij de keuze tussen werk op kantoor of thuis. Daarnaast krijgen werkgevers meer mogelijkheden tot maatwerk bij de invulling van hybride werken die past bij de organisatie. De Tweede Kamer heeft op 5 juli het wetsvoorstel 'Werken waar je wilt' aangenomen. Het voorstel moet nog door de Eerste Kamer voordat de wet in werking kan treden.
Wanneer mag je een vaste onbelaste reiskostenvergoeding betalen en hoe bepaal je de hoogte hiervan? Dat lees je in deze handreiking.
De werklocaties zijn bemenst, maar ook de thuiswerkplekken zijn niet volledig verlaten. Hybride werken is op veel plaatsen heel gewoon geworden en lijkt steeds meer de norm. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?
Thuiswerken kost een werknemer inmiddels zo'n 3 euro per dag. Dat is de inschatting van directeur Arjan Vliegenthart van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).