Veelgestelde vragen over het minimumuurloon
Op 1 januari 2024 is het wettelijk minimumuurloon ingevoerd. Het minimum dag-, week- en maandloon is hiermee komen te vervallen. Een overzicht van veelgestelde vragen hierover.
Op 1 januari 2024 is het wettelijk minimumuurloon ingevoerd. Het minimum dag-, week- en maandloon is hiermee komen te vervallen. Een overzicht van veelgestelde vragen hierover.
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de rekenregels gepubliceerd die gelden vanaf 1 juli 2024.
Vandaag treedt een aantal wetswijzigingen in werking. Daarnaast zit er nog een en ander in de pijplijn. Wat is er voor salarisprofessionals te verwachten?
Het minimumloon bestaat al 55 jaar in Nederland. In die tijd is er veel veranderd. We nemen je mee in de belangrijkste veranderingen van de afgelopen 2 jaar.
Eind deze week krijgen de meeste werkende Nederlanders hun vakantiegeld. Uit berekeningen van ADP Nederland blijkt dat de een substantieel meer kan verwachten dan vorig jaar. En de ander beduidend minder.
Het wettelijk minimumloon is de laatste tijd vaak in het nieuws. Tijd voor duidelijkheid. Hoe zit het nu precies met de wijzigingen per 1 juli 2024?
De lidstaten van de Europese Unie willen de leef- en werkomstandigheden van Europeanen verbeteren. Daarom zijn afspraken gemaakt over hoe lidstaten kunnen beoordelen of een minimumloon toereikend is.
De verhoging van het minimumloon gaat niet door. De Eerste Kamer stemde dinsdag 16 april tegen het wetsvoorstel van 1,2% procent extra verhoging.
Ondanks alle hoopvolle berichten over de extra verhoging van het minimumloon met 1,2%, lijkt het plan in de Eerste Kamer te gaan sneuvelen. De BBB gaat tegen het wetsvoorstel stemmen.
De loonlasten voor werkgevers met veel werknemers op minimumloon zijn de afgelopen jaren sterk toegenomen. In juli komt er een extra indexatie, bovenop de gebruikelijke verhoging, waardoor het minimumloon met nog eens 4,3% stijgt.