Wees vragen voor over 'verkeerde loonberekening' door aanpassingen in...
Vanaf 2025 wordt de heffingskorting berekend over het verzamelinkomen in plaats van alleen over het inkomen uit werk en woning. Dit roept vragen op bij werknemers.
Vanaf 2025 wordt de heffingskorting berekend over het verzamelinkomen in plaats van alleen over het inkomen uit werk en woning. Dit roept vragen op bij werknemers.
Het is intussen traditie: de decemberdag waarop meer bekend wordt over het loonstrookje van het jaar erna. Vandaag heeft ADP Nederland laten weten dat de lonen van veruit de meeste werkende Nederlanders in 2024 stijgen.
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een nieuwe loonstrook ontwikkeld. Deze geeft werknemers meer inzicht in de totale loonruimte en hoeveel van hun salaris naar belastingen en premies gaat.
Werknemers gaan er dit jaar gemiddeld een tientje per maand op vooruit. Een werknemer met een minimumloon krijgt er maandelijks 19 euro bij. Werknemers met een modaal inkomen houden 9 euro meer over. Parttimers en jongeren moeten juist een paar euro's per maand inleveren, blijkt uit berekeningen van loonstrookjesverwerker ADP.
SalarisNet zet de belangrijkste termen van een loonstrook op een rij. Zo heb je als werkgever een plek om de werknemer naar te verwijzen.
In 2021 zien veel huishoudens een kleine koopkrachtstijging, als er niets in een huishouden verandert. Maar 2021 brengt vooral (financiële) onzekerheid. Het Nibud maakt zich zorgen over hoe huishoudens het financieel gezien gaan redden in 2021.
Met een update van het Handboek Loonheffingen in 2019 zijn er nieuwe eisen toegevoegd aan de gegevens die op de loonstrook van de werknemer moeten staan. SalarisNet zet op een rij.
<p>Februari was een diverse maand. Hoewel er maar weinig wijzigingen in wet- en regelgeving werden aangekondigd, kregen salarisprofessionals toch te maken met een groot aantal uitdagingen. De belangrijkste: wat gaan de <a href="https://www.salarisnet.nl/2020/02/minder-werk-door-corona-vraag-werktijdverkorting-aan/">gevolgen</a> zijn van <a href="/2020/02/welke-verplichtingen-heeft-de-werkgever-bij-corona/">corona</a>? Maar er was nog meer. Dit zijn de 5 meest gelezen artikelen van februari 2020.</p>
Een administratiekantoor verzorgt onder meer de salarisadministratie voor werknemers. De loonstroken stuurt het kantoor per mail met in de bijlage de pdf met de informatie. Maar mag dat eigenlijk wel, met het oog op de AVG? Of zijn werkgevers en salarisadministratiekantoren verplicht om digitale loonstroken in een portaal aan te bieden? Ict-jurist Arnoud Engelfriet legt uit.
'Het wordt steeds moeilijker om termen en bedragen op het loonstrookje uit te leggen aan werknemers'. Dat stelde Dik van Leeuwerden van ADP op de persbijeenkomst over de loonstrook van 2020. De gevolgen van nieuwe wetgeving als de WAB zijn voor werkgevers dusdanig dat zij nog tot 2 januari de tijd nodig heeft om daar volledige tekst en uitleg over te kunnen geven. Het goede nieuws is dat alle werknemers erop vooruitgaan in 2020. Werkenden houden per maand netto meer over. Dit is het gevolg van lagere belastingtarieven en hogere heffingskortingen.