ADP: 'De uitdagingen van internationale payroll vragen om de juiste...

In het speelveld van internationale, multi-country payroll krijgen organisaties met flinke uitdagingen te maken. De tijd dat er simpelweg aan leveranciers gevraagd werd om een softwarepakket te leveren voor salarisverwerking, is al lang voorbij. Wat zijn belangrijke uitdagingen waar organisaties, groot en klein, internationaal tegenaan lopen en wat is de impact daarvan? Hoe kunnen ze deze tackelen? Een ding is volgens Martijn Brand, directeur bij ADP Nederland zeker: zonder goede partner lukt ze dat niet. In dit opiniestuk legt hij uit waarom.

Payrolling: Wie is de werkgever?

Payrolling: Wie is de werkgever?

De werkgever is de onderneming die op de arbeidsovereenkomst staat. Zo was het tientallen jaren. Met de opkomst van andere contractuele constructies rijst de vraag of dat nog wel klopt. En wat gebeurt er als een van de partijen in een andere lidstaat is gevestigd? In dit artikel sta ik nader stil bij payrolling: een nieuwe, flexibele arbeidsverhouding die sterk in opkomst is.

Grensoverschrijdend werken: Beleid aanpak internationale payrollconstructies

Grensoverschrijdend werken: Beleid aanpak internationale...

Grensoverschrijdend werken is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van onze economie. Het heffingsrecht van loonbelasting en sociale verzekeringen kan daarbij verschillen per situatie. Dit biedt vanzelfsprekend vele mogelijkheden. Zo kan de druk van premies en belasting worden beperkt door de feiten en omstandigheden daartoe in te richten. Dit kan echter ook tot onwenselijke situaties leiden.

Grensoverschrijdende transitievergoeding: hoe zit dat precies? Waar is werknemer belasting- en premieplichtig?

Grensoverschrijdende transitievergoeding: hoe zit dat precies? Waar...

Wat de transitievergoeding is en hoe deze vergoeding in de salarisadministratie moet worden verwerkt, heeft u al eerder in Praktijkblad Salarisadministratie kunnen lezen. In dit artikel kunt u meer lezen over de internationale aspecten van de transitievergoeding.

Schijf van vijf bij internationaal in- en uitzenden van werknemers. Kennis internationale arbeidsmobiliteit relevant

Schijf van vijf bij internationaal in- en uitzenden van werknemers....

De procedures rond internationale arbeidsmobiliteit zijn ingewikkeld en omslachtig. Door een veelheid van regelingen in het (voormalig) woonland en het (tijdelijk) werkland is het moeilijk om alles te overzien. Toch worden HR-medewerkers en salarisadministratiemedewerkers geacht kennis te hebben van het speelveld rondom de internationale arbeidsmobiliteit. AWVN (Algemene Werkgeversvereniging Nederland) helpt werkgevers bij het in kaart brengen van de verplichtingen. Dit artikel gaat in op de schijf van vijf bij het in- en uitzenden van personeel.

Internationale aspecten van de werkkostenregeling

Internationale aspecten van de werkkostenregeling

De definitieve invoering van de werkkostenregeling (WKR) is een feit. Sinds 1 januari 2015 is de WKR verplichte kost voor alle werkgevers. De meeste losse eindjes en onduidelijkheden zijn inmiddels opgelost. Tenminste voor de "normale" werknemer, de werknemer die in Nederland woont en werkt. Hoe zit het met de internationale werknemer? Is de WKR daar ook klaar voor? Dit artikel behandelt een aantal haken en ogen van de internationale aspecten van de WKR.