Ontslagvergoeding werknemer voor groot deel belast

Ontslagvergoeding werknemer voor groot deel belast

Hof Den Bosch oordeelt dat de ontslagvergoeding van € 352.500 voor een bedrag van € 100.000 onbelast is. Uit de beschikking van Rechtbank Limburg blijkt namelijk dat een verwijt aan de werkgever valt te maken ten aanzien van de verstoorde arbeidsverhouding.

Transitievergoeding steeds vaker basis bij sociale plannen

Transitievergoeding steeds vaker basis bij sociale plannen

De transitievergoeding is steeds vaker het startpunt bij reorganisaties van bedrijven. Bijna de helft van de in 2016 afgesloten sociale plannen gaat uit van de nieuwe wettelijke ontslagvergoeding. Naar verwachting zal de oude berekeningssystematiek voor de ontslagvergoeding, de kantonrechtersformule, de komende twee jaar helemaal verdwijnen. Dat meldt werkgeversvereniging AWVN.

'Oude' kantonrechtersformule ter bepaling van billijke vergoeding onder de Wwz

'Oude' kantonrechtersformule ter bepaling van billijke vergoeding...

Rechtbank Amsterdam heeft een bijzondere uitspraak gedaan waarbij een billijke vergoeding aan een werknemer werd toegekend, die werd vastgesteld conform de kantonrechtersformule, die tot 1 juli 2015 gebruikt werd. In de Wet werk en zekerheid (Wwz) of in de wetsgeschiedenis is de formule niet terug te vinden in het kader van de bepaling van een billijke vergoeding. Voor inwerkingtreding van de nieuwe regels heeft minister Asscher zelfs uitdrukkelijk gezegd dat het niet de bedoeling is een formule te ontwikkelen ter bepaling van de billijke vergoeding. Toch heeft de rechter aansluiting gezocht bij de oude kantonrechtersformule van voor 1 juli 2015. Dat is opmerkelijk te noemen. Daarom in dit artikel aandacht voor deze uitspraak.

Vergoeding op basis van kantonrechtersformule

Vergoeding op basis van kantonrechtersformule

Een kantonrechter in Amsterdam heeft onlangs beslist om een werknemer een billijke vergoeding waarin de transitievergoeding is inbegrepen toe te kennen gebaseerd op de kantonrechtersformule. Is de kantonrechtersformule weer terug?