Zo zit het met de aansprakelijkheid bij inlenen en uitbesteden
Een werkgever kan aansprakelijk worden gesteld voor de loonheffingen van werknemers die bij derden in dienst zijn. Hierover lees je alles in deze praktijkgids.
Een werkgever kan aansprakelijk worden gesteld voor de loonheffingen van werknemers die bij derden in dienst zijn. Hierover lees je alles in deze praktijkgids.
Met de inlenersaansprakelijkheidsregeling voorkom je dat uitleners bedragen niet volledig opgeven bij de afdracht van loonheffingen en omzetbelasting.
Als je zaken doet met een uitzendbureau, zorg dan dat jij en het uitzendbureau zich aan de regels houden. De Checklist Werken met uitzendbureaus van Inspectie SZW helpt een uitzendbureau te selecteren, en zelf op een eerlijke en veilige manier met uitzendkrachten aan de slag te gaan.
<p aria-level="1">Minister Asscher van Sociale Zaken gaat in op de overeengekomen verbetermaatregelen van de arbeidswettelijke aspecten van het keurmerk van de <a href="http://www.normeringarbeid.nl/default.aspx" target="_blank" rel="noopener">Stichting Normering Arbeid (SNA)</a>.</p>
<p>De Duitse uitzendwet gaat per 1 april 2017 grondig op de schop. Dat meldt <a href="https://www.strick.de/duitsland/" target="_blank" rel="noopener">STRICK</a>, een Duits advocaten- en adviesbureau.</p>
De wetgever heeft per 1 januari 2017 bepaald dat de uitlener en onderaannemer de BSN's (burgerservicenummer) van door haar terbeschikkinggestelde werknemers mag verstrekken aan de inlener/aannemer.
De Belastingdienst heeft op 28 november 2016 nieuwe formulieren voor de G-rekening beschikbaar gesteld.
Als een werkgever arbeidskrachten inleent of op enige andere wijze derden binnen de organisatie laat werken, loopt hij risico's op onder meer het gebied van de loonheffingen. Ook op andere terreinen dan de loonheffingen liggen risico's, zoals boeten als hij arbeidskrachten inleent van niet-geregistreerde uitleners of bij illegale tewerkstelling.