Mag ik het salaris van mijn werknemer overmaken op een andere bankrekening?

Mag ik het salaris van mijn werknemer overmaken op een andere...

Mag ik het salaris van mijn werknemer overmaken op een andere rekening? Als een (toekomstige) werknemer vraagt of zijn salaris naar de rekening van zijn moeder, partner of bijvoorbeeld de buurman kan worden gestort, mag dat dan? Nee! Dit is waarom.

Vraag en antwoord Wet aanpak schijnconstructies

Vraag en antwoord Wet aanpak schijnconstructies

Alle bepalingen van de Wet aanpak schijnconstructies (WAS) die van invloed zijn op de specificatie van de loonstrook, de betaling van het wettelijk minimumloon en de inhoudingen en verrekeningen zijn sinds 1 januari 2017 in werking. In een publicatie geeft het ministerie van Sociale Zaken meer duidelijkheid op een aantal vragen die in de praktijk kunnen voorkomen.

Wees alert op maatregelen Wet aanpak schijnconstructies

Wees alert op maatregelen Wet aanpak schijnconstructies

De Wet aanpak schijnconstructies is per 1 juli 2015 ingevoerd. Een deel van de wet is op 1 januari 2016 in werking getreden. Het verbod op inhoudingen en verrekeningen op het wettelijk minimumloon op grond van de WAS wordt toch nog niet op is met zes maanden uitgesteld tot 1 juli 2016.

Wet Aanpak Schijnconstructies en salarisverwerking

Wet Aanpak Schijnconstructies en salarisverwerking

<p>Een deel van de Wet Aanpak Schijnconstructies is per 1 juli 2015 in werking getreden. Vanaf 1 januari 2016 zal het tweede deel van de wet effect krijgen. Dit houdt in dat werknemers minimaal het wettelijk nettominimumloon op hun bankrekening moeten krijgen. Dit raakt de salarisverwerking behoorlijk, zeker bij aanvang van de wet. Dat schrijft de <a title="jonglaan" href="http://www.jonglaan.nl/over-ons/nieuws-en-evenementen/">Jong & Laan</a>.</p>