Uitstel belasting betaling verlengd tot en met maart 2022

Uitstel belasting betaling verlengd tot en met maart 2022

Om ondernemers en bedrijven tegemoet te komen heeft het kabinet besloten om het uitstel van betaling van belastingen te verlengen tot en met 31 maart 2022. Het uitstel liep anders af op 31 januari 2022 en sluit nu weer aan bij de duur van de andere maatregelen uit het steunpakket.

Fiscus legt komende tijd geen aanslagen box 3 op

Fiscus legt komende tijd geen aanslagen box 3 op

De Belastingdienst zal "tot nader order" geen belastingaanslagen en beschikkingen opleggen aan vermogen en spaargeld in box 3 van de inkomstenbelasting. Aanleiding is het arrest van de Hoge Raad van vorige maand dat stelde dat het sinds 2017 geldende box 3-stelsel in strijd is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Postuum loon uitbetalen aan erfgenamen

Postuum loon uitbetalen aan erfgenamen

Postuum loon is loon dat de werkgever uitbetaalt na het overlijden van een werknemer. Over dit loon hoeft u geen premies werknemersverzekeringen en werkgeversheffing Zvw te betalen en ook geen bijdrage Zvw in te houden. U mag postuum loon in de loonadministratie verwerken alsof u het vóór het overlijden aan de werknemer zelf hebt uitbetaald. Op het loon past u de <a href="https://www.salarisnet.nl/2020/01/loonbelastingtabellen-2020-witte-en-groene-tabellen-te-downloaden/">tabel</a> toe die geldt op het tijdstip dat het loon wordt genoten.

Met pensioen in Thailand? Toch inkomstenbelasting in Nederland betalen

Met pensioen in Thailand? Toch inkomstenbelasting in Nederland betalen

Een pensionado die na zijn pensionering naar Thailand emigreerde, moet toch heffingen in Nederland betalen. Ondanks het feit dat er tussen Nederland en Thailand een overeenkomst bestaat om dubbele heffingen juist te voorkomen en ook ondanks het feit dat hem door een medewerker van de belastingdienst zelf werd gemeld dat hij niet belastingplichtig in Nederland meer was.

Wat moet u doen als u de belasting niet kunt betalen?

Wat moet u doen als u de belasting niet kunt betalen?

Het is veel mkb'ers wel eens overkomen: een belastingaanslag op precies het verkeerde moment. Soms komt de aanslag zelfs zo ongelegen dat u de aanslag niet kunt betalen. Niets doen, levert op zo'n moment alleen maar meer ellende op. Het is dan ook belangrijk om afspraken te maken met de Belastingdienst over de betaling. Vaak is uitstel mogelijk en soms ook een betalingsregeling of zelfs kwijtschelding. Maar dan moet u dus wel eerst contact opnemen.

Aangifteperiode inkomstenbelasting brak records

Aangifteperiode inkomstenbelasting brak records

De Belastingdienst heeft in de aangifteperiode voor de aangifte inkomstenbelasting 2018 tussen 1 maart en 1 mei zo'n 9,5 miljoen aangiften binnen gekregen. Dat is 300 duizend meer dan vorig jaar (9,2 miljoen in 2018). Nog nooit eerder deden zoveel mensen aangifte op de eerste dag: 470 duizend. Op de laatste dag ontving de Belastingdienst 340 duizend aangiften.

Weigering doen inkomstenaangifte levert taakstraf op

Weigering doen inkomstenaangifte levert taakstraf op

Het OM heeft een taakstraf geëist tegen 11 verdachten die structureel weigeren om een inkomstenbelastingaangifte te doen. De rechter wees straffen toe van 30 tot 70 uur taakstraf. Een aantal verdachten kreeg zelfs een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 weken opgelegd. Dit is wat u moet weten als het niet lukt om de aangifte inkomstenbelasting 2018 voor 1 mei 2019 in te dienen.

Belastingaangifte 2018 doen tot 1 mei 2019 

Belastingaangifte 2018 doen tot 1 mei 2019

<p><span data-contrast="auto">Het is weer tijd voor de belastingaangifte. Sinds 1 maart kunnen 8 miljoen mensen hun belastingaangifte over 2018 doen: 6,7 miljoen particulieren en 1,3 particulieren. Zij kunnen tot 1 mei aangifte doen via Belastingdienst.nl/aangifte. </span><span data-ccp-props="{&quot;201341983&quot;:0,&quot;335559739&quot;:160,&quot;335559740&quot;:259}"> </span></p>

Opgaaf uitbetalingen aan derden - IB47

Opgaaf uitbetalingen aan derden - IB47

In het Handboek Loonheffingen staat dat de Belastingdienst een opgaaf verlangt van de door de werkgever uitbetaalde bedragen aan een derde. Deze opgaaf wordt ook IB47 genoemd. Het gaat hier om werkgevers die iemand betalen waarvoor de inkomsten resultaat uit overige werkzaamheden zijn. Waarom en wanneer moet de werkgever deze opgaaf doen aan de Belastingdienst? Om welke informatie gaat het en hoe doe je dat?

Jaarplan Belastingdienst 2019 - particulieren, MKB-ondernemers, toeslaggerechtigden

Jaarplan Belastingdienst 2019 - particulieren, MKB-ondernemers,...

<p>Het Jaarplan 2019 Belastingdienst is de eerste versie van het Jaarplan Belastingdienst 'nieuwe stijl'. Het Jaarplan 2019 bevat een uitwerking van de doelgroepen particulieren (die aangifte doen voor de inkomensheffing niet-winst), MKB-ondernemers en toeslaggerechtigden.<span data-ccp-props="{&quot;201341983&quot;:0,&quot;335559739&quot;:160,&quot;335559740&quot;:259}"> </span></p>