'Volgend jaar is er weer een personeelstekort'

De coronacrisis laat haar sporen na bij organisaties. Dat merken ze bij consultancy- en detacheringsbureau Salarisjobs ook. Directeur Hans Deltrap verwacht nog een dip eind dit jaar, als gevolg van diverse reorganisaties. 'Vanaf volgend jaar staan alle seinen weer op groen en ontstaat er weer een flink tekort aan personeel. Dus ik hoop dat iedereen de komende tijd met verstand handelt.'

'Volgend jaar is er weer een personeelstekort'

Wat Hans Deltrap het meest heeft gemist de afgelopen tijd, is het persoonlijk contact. Dit is dan ook meteen een belangrijk fundament waarop Deltrap het bedrijf Salarisjobs, actief op het gebied van salarisadministratie, detachering, consultancy en werving & selectie, heeft gebouwd. Het Rotterdamse bedrijf (met nevenvestigingen in Amsterdam en Breda) bestaat 1 januari vijftien jaar en kent het klappen van de zweep. ‘Persoonlijk contact is essentieel in het leven. Salarisjobs is bewust niet groot geworden, want dan verdwijnt dat persoonlijke contact. We hebben bijvoorbeeld geen managementlaag’, zegt Deltrap.

Ook richting klanten vindt Deltrap het persoonlijk contact belangrijk. Doordat de medewerkers van Salarisjobs geregeld bij de klant zijn, kennen ze de bedrijfscultuur en weten ze wat er speelt waardoor ze ook goed kunnen adviseren. ‘Als je iemand kent en aandacht geeft, is de gunfactor groter, is mijn redenatie. Zo ben ik ooit begonnen en dat werkt nu nog steeds.’

Veranderingen

De coronacrisis en de nasleep ervan zullen wel enkele zaken veranderen, ook in het persoonlijk contact. Thuiswerken is normaler geworden. ‘Dat is op zich niet erg. Het opent onze ogen: we hoeven niet allemaal ‘s morgens in een rij te staan op weg naar kantoor en ‘s avonds in dezelfde rij de andere kant op. Veel overleggen kun je vanuit huis voeren, maar ik blijf erbij dat persoonlijk contact bijdraagt aan kwaliteit en werkgeluk. Tijdens het thuiswerken proberen we ook zo dicht mogelijk in de buurt te komen van persoonlijk contact.

Vakwerk

Het persoonlijke contact is dus zeker belangrijk, maar de kwaliteit van het werk is dat natuurlijk ook. ‘Buiten het feit dat wij als organisatie al enkele jaren ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd zijn, selecteren wij al sinds het prille begin medewerkers op basis van getoonde kwaliteit. Eigenlijk heeft iedereen meer dan tien jaar werkervaring in de salarisadministratie voordat ze in dienst komen.’ Daarnaast beschikken medewerkers van Salarisjobs minimaal over het Praktijk Diploma Loonadminstratie (PDL) en Vakopleiding Payroll Services (VPS) of studeren hiervoor. Verder is iedereen ingeschreven bij het NIRPA; een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk.

Voorbereid op de toekomst

‘Onlangs heb ik wel twee nieuwe medewerkers in dienst genomen die pas drie tot vijf jaar ervaring hebben, zodat er ook een frisse nieuwe wind waait’, aldus Deltrap. Salarisjobs neemt dus nu mensen aan waar andere organisaties juist afscheid nemen van mensen. ‘Het is nu zuur, maar ik verwacht dat er volgend jaar weer een tekort aan goed personeel ontstaat. Ik heb daarom in juni een recruiter aangenomen. Die kan ik nu goed inwerken en over een half jaar kan zij op zoek naar nieuwe payrollconsultants, payrollanalisten en salarisadministrateurs. Zo blijven we ons ontwikkelen en zijn wij voorbereid op de toekomst. Dan kunnen we ook de komende vijftien jaar onze klanten naar volle tevredenheid ontzorgen rondom de salarisadministratie.’

Dit artikel is gesponsord door Salarisjobs.

Stan Rethans: 'De laadpaal, kijk goed naar wat er fiscaal achter zit…'

Stan Rethans: 'De laadpaal, kijk goed naar wat er fiscaal achter zit…'

Stan Rethans is voorzitter van de Kennisgroep cao van de Belastingdienst. Geregeld vertelt hij over wat hij tegenkomt in zijn vakgebied. Deze keer over het laadpalendoolhof. Rethans schrijft zijn columns op persoonlijke titel.

Hoe het zit met vrijstelling voor een product uit het eigen bedrijf

Hoe het zit met vrijstelling voor een product uit het eigen bedrijf

Als een werknemer een product uit het eigen bedrijf wil kopen, gelden er regels voor de korting. Wat is gericht vrijgesteld en wat niet?

Wetsvoorstel betaald Rouwverlof: negatief advies Raad van State

Wetsvoorstel betaald Rouwverlof: negatief advies Raad van State

De Raad van State adviseert het Wetsvoorstel betaald Rouwverlof niet in behandeling te nemen, tenzij het wordt aangepast.

'De 27%-regeling gaat door werkgevers meer geaccepteerd worden'

'De 27%-regeling gaat door werkgevers meer geaccepteerd worden'

Op 26 november spreekt Jan-Bertram Rietveld op het Salaris Kennisfestival. Dan gaat hij vooral in op de kwestie zzp'er-werknemer. Onlangs vertelde hij - samen met collega Rianne van Halem - over zijn gedachten bij het Belastingplan 2025. Voor het geval je hun inzichten hebt gemist publiceren we het complete artikel nogmaals voor je.

Een jubileumuitkering en -bloemen: loon of niet?

Een jubileumuitkering en -bloemen: loon of niet?

Een werknemer is 12,5 jaar in dienst. Ze krijgt een jubileumuitkering en een bos bloemen. Als werkgever wil je dit graag onbelast geven. (Hoe) doe je dat?

Akkoord over structureel vroegpensioen zware beroepen

Akkoord over structureel vroegpensioen zware beroepen

Het kabinet, de werkgevers en de vakbonden zijn het eens geworden over het vroegpensioen voor werknemers met zwaar werk.

Opstarttijd en afsluittijd: wel of geen loon?

Opstarttijd en afsluittijd: wel of geen loon?

Werknemers iets eerder laten beginnen en langer laten blijven, onbetaald. Het zorgt voor veel discussie. De belangrijkste rechterlijke uitspraken én handvatten voor de salarisadministrateur.

Wanneer pas je het anoniementarief ook alweer toe?

Wanneer pas je het anoniementarief ook alweer toe?

Soms moet je het anoniementarief toepassen voor een werknemer. Wanneer is dat het geval? En hoe verwerk je dit in de aangifte loonheffingen? De Belastingdienst geeft in een handreiking antwoorden.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.